Poznaj Nas
Wędzone ryby i mazurski miód
Miłość do ryb mamy we krwi, a jest to związane z naszym mazurskim pochodzeniem. Nic więc dziwnego, że postanowiliśmy stworzyć miejsce, gdzie będziemy mogli dzielić się tym co kochamy najbardziej. Wędzone ryby Mrągowo i okolice – zadzwoń, zamów, zapytaj jak do nas trafić.
Każdy kto chociaż raz odwiedził Mazury powinien spróbować przepysznej ryby pochodzącej z okolicznych jezior. Jesteśmy miejscem, które powstało z pasji. Posiadamy bardzo bogate doświadczenie w wędzeniu ryb. W swojej pracy skupiamy się tylko i wyłącznie na jakości i świeżości produktów. Wędzimy w mazurskim zaciszu pod lasem co dodatkowo wpływa na atuty przygotowanych przez nas produktów.
Nasze ryby wędzimy
na dwa sposoby:
Na gorąco
Wędzenie odbywa się w temperaturze do 90 stopni i jest podzielone na kilka etapów: obsychania ryb w dymie, wędzenia właściwego oraz krótkiego podpiekania. Jest to szybszy proces wędzenia, ponieważ rybki są gotowe już po kilku godzinach.
Na zimno
Jest to nieco bardziej złożony proces wędzenia, który trwać może nawet do kilku dni. Odbywa się w temperaturze około 30 stopni. Jest to znacznie bardziej skomplikowana metoda, jednak jej efekty są wyśmienite.